Покритието е основният критерий за използване на 5G мрежата за най-голям процент от

...
Покритието е основният критерий за използване на 5G мрежата за най-голям процент от
Коментари Харесай

Покритието на 5G мрежата е водещият фактор за потребителите, сочат данните от социологическо проучване, проведено от „Прагматика“ по задание на Vivacom

Покритието е главният аршин за използване на 5 G мрежата за максимален % от интервюираните – 66 % , съгласно изследване измежду консуматори на смарт телефони в България по отношение на настройките им към 5G технологията, извършено в края на юли 2021 година от организация „ Прагматика “. За две трети от участниците покритието не значи единствено огромни градове, само че също и по-малки обитаеми места и курорти. Този фактор е обвързван и с упованието, че новата технология ще обезпечи по-голяма непоклатимост на връзката въз основа на по-големия потенциал на 5G мрежата спрямо предходното потомство.

Интересен факт е, че скоростта е определящ аршин за оценка на качеството на предходното потомство 4G мрежи, до момента в който във връзка с 5G водещият фактор е покритието на мрежата. Обяснението за това е, че българските консуматори като цяло са задоволени от скоростта на 4G мрежите в България и по тази причина от идващото потомство главно търсят сигурност и непоклатимост на връзката, без значение от мястото, където се намират “ – разяснява Диньо Маджаров, шеф на организация „ Прагматика “.

Близо 80% от запитаните биха употребявали 5 G технологията в всекидневието си, в случай че е налична за тях.  В същото време все още проникването на 5G в България е ниско - едвам 11% от запитаните са се срещали или употребявали 5G технология, макар че са консуматори на смарт телефони.

Видът на мрежовата технология - 5 G C - band или DSS  е фактор едвам за 4% от запитаните.   Въпреки, че тематиката за 5G е настояща повече от година и телекомите имат дейна връзка във връзка с употребяваната технология, процентът на хората, които се интересуват от това каква технология употребяват операторите при създаване на своите 5G мрежи, е извънредно невисок. В отговорите 96% от запитаните показват, че не вършат разлика   сред C - band и DSS , а ги интересува удовлетворителния резултат във връзка с покритие, скорост и непоклатимост на мрежите, както и новата 5 G технология да се предлага във всички   досегашни пакети, без да има увеличение на   цената.

61% от запитаните показват безпокойство, че 5G ще усили месечната им такса и че ще би трябвало да заплащат настрана за него.  

Търсене на настояща информация (53% от запитаните), достъп до обществени мрежи (50%) и гледане на видео онлайн (49%) са трите съществени действия, за които интервюираните биха употребявали 5G технологията, а минимален % от запитаните ще  прилагат новото потомство за стриймване и качване на видео наличие (едва 14% от запитаните). Повече информация за извършеното изследване може да намерите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР